teisipäev, 22. detsember 2015

Piparkoogid

Sel aastal võtsin ennast kokku ja mitu aastat plaanis olnud tegu sai tehtud- ma tegin ise omade väikeste käppadega piparkoogitaigna. Nagu piparkoogitaignaga ikka- mida kauem seista saab, seda mõnusamaks muutub. Seega, nädal seismist oli isegi vähe, sest kaks nädalat hiljem sai ülimalt mõnus- kerkib hästi ja need koogid, mis paksemad saavad, on mõnusalt pehmed. Õhukesed küpsevad krõbedateks. Maitse suurepärane minuarvates (paksematel oli esimesel nädalal natukene saiane maitse).
Selleks, et järgmisel aastal ka sama koogitaigent teha aga mitte otsida paljude seast nami-nami lehelt, kirjutan siia igaks juhuks ka retsepti.
PIPARKOOGITAINAS
250g tumedat siirupit (Dansukker)
170g suhkrut
kuni 1 pakk piparkoogimaitseainet
250g võid
2 muna
600g jahu
2tl soodat

Kuumuta siirup keemiseni koos suhkru ja piparkoogimaitseainega piisavalt suures potis, sest samasse potti saab kogu taigna segada. Tõsta pott tulelt ja sega juurde tükeldatud või. Sega või sulamiseni. Lase veidi kene jahtuda ja klopi juurde munad. Sega sooda jahuga, lisa segu segades siirupile. Sõtku tainas läbi, paki toidukilesse ja hoia järgmise päevani külmikus. Mida kauem külmas seisab, seda paremaks muutub ;)
Küpseta 200°C 6-9 minutit.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar