esmaspäev, 8. märts 2010

Seenepirukas

Kunagi suvel katsetasin Selveri kalendrist retsepti, mille kirjelduseks on öeldud: Pirukas, mis süüakse ära enne kui viimane külaline kohale jõuab.
No nii see peaaegu oli kah- viimased külalised ei saanud seda tõesti ja oma asi, et tund aega hiljem kohale jõudsid :) Pirukas viib lihtsalt keele alla ja minu nipid- sibul on parem kui porru, magusa kohupiimaga saab veelgi maitsvam ja juba väike kogus suitsusinki annab asjale hea maitse (ära üle pinguta) ning juustu pole iial palju ;) Igal juhul jagub retseptist 8-le, valmistamisaeg 1,5 tundi ja retsepti koostaja on Katrin Vaht.

Põhi:
125g kohupiima
125g võid
0,5tl küpsetuspulbrit
2dl jahu
soola

Kate:
300g kukeseeni
peekonit
1 sibul või porru
4dl riivjuustu
3 muna
2dl kohvikoort
soola
valget pipart

Sega toasoe või kohupiimaga, lisa küpsetuspulbri ja soolaga segatud jahu. Vajuta sõrmedega pirukavormi põhjale ja äärtele. Pruunista pannil seened, peekon ja porru, kalla taignale. Vahusta koor ja munad, maitsesta, lisa riivjuust. Kalla kõik vormi. Küpseta 40 minutit ja serveeri rohelise salatiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar